Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και… ζακέτες λόγω κρύου

Για αλλαγή του καιρού από σήμερα, Τρίτη, και μέχρι την Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγώντας ότι η μεταβολή των καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει από τα βόρεια προς τα νότια.

Όπως εξήγησε η αλλαγή του καιρού οφείλεται στη μετακίνηση προς τα νότια και νοτιοανατολικά των βαρομετρικών χαμηλών από τα κεντρικά και βορειανατολικά της Ευρώπης λόγω του αντικυκλώνα που επικρατεί πιο βόρεια.

Σύμφωνα με τον Κλεάρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα όπως οι καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως προς την κεντρική Μακεδονία και το βόρειο-βορειοδυτικό Αιγαίο ενώ το περισσότερο κρύο θα γίνει αισθητό την Πέμπτη.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν τη νότια χώρα ενώ η μεταβολή του καιρού θα ολοκληρώσει τη δράση της την Πέμπτη προς την Κρήτη με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εφιστά προσοχή και στο θέμα των κεραυνών καθώς ο Βαρδάρης θα «συγκρουστεί» με τους βορειοανατολικούς ανέμους από το Αιγαίο.

Από την Παρασκευή, όμως, θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «μέχρι την Πέμπτη θα φοράμε ζακέτες και το Σαββατοκύριακο ξανά κοντομάνικα».

 

Recommended For You

About the Author: efoni