Καιρός: Λασποβροχές σήμερα- Έρχεται 48ωρο με υψηλές θερμοκρασίες

Με άστατο καιρό και λασποβροχές θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, παρ’ όλα αυτά έρχεται ένα πολύ καλό 48ωρο για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα, Πέμπτη 07/04, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών με το αναμενόμενο επεισόδιο να είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

 

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο καιρού του OPEN, η χώρα μας αρχίζει πλέον και επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό που προέρχεται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής. Αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα απασχολήσει κυρίως τις περιοχές από την κεντρική Στερεά και πιο νότια, ενώ πιο βόρεια θα έχουμε βροχές εξαιτίας νέου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο προέρχεται από χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Έτσι η σημερινή μέρα θα κυλίσει με άστατες καιρικές συνθήκες, όμως θα βοηθήσει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης πριν το διήμερο με υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

 

Recommended For You

About the Author: efoni