Καιρός: Έρχεται το Φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Στην ιστορία θα μείνει ο Οκτώβριος 2023 καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο ζεστούς που έχουν συμβεί τα τελευταία 50 χρόνια όσον αφορά τη μέση μέγιστη θερμοκρασία, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Όμως από τον Νοέμβριο ο καιρός αλλάζει και το Φθινόπωρο επιστρέφει.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, ειδικά για το μετεωρολογικό σταθμό του Ελληνικού στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν ο πιο ζεστός από το 1970, ο δεύτερος και ο τρίτος πιο ζεστός ήταν ο Οκτώβριος του 2012 και του 2019. Το ίδιο συνέβη και για στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Μίκρα Θεσσαλονίκης όπου και εκεί ήταν ο πιο ζεστός από το 1970.

Όμως από σήμερα το βράδυ θα υπάρξει μια πρώτη καιρική αλλαγή στα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες ξανά με νοτιάδες στο ΙόνιοΤοπικές βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Το σοβαρό καιρικό σύστημα με πολλές καταιγίδεςπολλούς κεραυνούς και αρκετό νερό αναμένεται το Σάββατο από τα δυτικά, θα επηρεάσει μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου σχεδόν όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί με κάποιες λίγες βροχές στα δυτικά και τα νότια. Με το σύστημα του Σαββάτου όμως φαίνεται ότι ξεκινάει κανονικά το Φθινόπωρο. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται νέα αστάθεια με επιπλέον καιρικά συστήματα να επηρεάζουν τη χώρα.

Recommended For You

About the Author: efoni