Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία «τύπου Π»

Για τον καιρό των ερχόμενων ημερών στον οποίο αναμένεται να κυριαρχήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες αλλά και τις εκτιμήσεις του για την ερχόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή η οποία δεν αποκλείεται να φέρει χιόνια ακόμα και στην Αττική μίλησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, θα είναι πρόσκαιρα βελτιωμένος καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα αρχίζει και εκτονώνεται προς την περιοχή της Κύπρου.

Από την περιοχή, όμως, της Ιταλίας οργανώνονται εκ νέοι νεφικοί σχηματισμοί που θα φέρουν ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο ενώ ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Καθαρά Δευτέρα πρόσθεσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικά για τον καιρό το Σάββατο ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ είπε ότι θα είναι «τύπου Π» με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα που θα γενικευτούν την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά, δε, για την Καθαρά Δευτέρα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι η κακοκαιρία θα αρχίσει να εκτονώνεται προς το ανατολικό Αιγαίο αλλά ο καιρός θα παραμείνει άστατος.

 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε, μάλιστα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ψυχρή εισβολή από την Ουκρανία η οποία θα μετατρέψει σε άκρως χειμωνιάτικο τον καιρό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσουν χιόνια μέχρι και την Αττική.

Recommended For You

About the Author: efoni