Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» το Σαββατοκύριακο

Νεα μίνι κακοκαιρία έρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου θα είναι περισσότερο καλοκαιρινός, παρά χειμωνιάτικος, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στους 25 με 27 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα.

Σήμερα Τρίτη στα βορειοδυτικά θα υπάρξει μία διαταραχή, η οποία αύριο θα κινηθεί πιο ανατολικά δίνοντας βροχοπτώσεις προς τη βορειδυτική Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα θα ξεκινήσει μία πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, τοπικά, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και αργότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ωστόσο θα έχει νοτιάδες, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Από την Πέμπτη πάντως η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, το Σάββατο αναμένεται αξιόλογο καιρικό σύστημα με πολλές καταιγίδες στα δυτικά.

«Μπορεί για τα ανατολικά ηπειρωτικά οι #βροχές να είναι μειωμένες , όμως στη Δυτική τη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο ( #καιρόςτουΠ ) , υπάρχει η προοπτική για ικανοποιητικές βροχές , πάνω από τις κανονικές τιμές κατά 20 με 50mm», αναφέρει σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου.

 

Recommended For You

About the Author: efoni