Καθαρά Δευτέρα: «Nαι» στο πέταγμα του χαρταετού

Αρκετά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το πως θα πραγματοποιηθεί φέτος το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, καθώς σε ισχύ βρίσκεται το σκληρό lockdown σε όλη την χώρα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, διευκρίνισε το πώς θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα και πώς θα πετάξουμε αετό, εν μέσω πανδημίας.

«Έχουμε το πάρκο Τρίτση, το Πεδίο του Άρεως και το Αττικό πάρκο στην περιφέρειά μας. Θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα μέτρα και συστάσεις, να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους. Άρα, η διάθεσή μας, αν δεν δοθεί διαφορετική εντολή, είναι να έχουμε ανοιχτά τα πάρκα της ευθύνης μας. Η ατομική ευθύνη όλων θα πρέπει να είναι δυνατή. Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. Θα πρέπει να τηρούνται οι συστάσεις από όλους μας», είπε ο κ. Πατούλης μιλώντας στο Mega.

«Υπήρχε στο τραπέζι να κλείσουν κάποια πάρκα. Νομίζω ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι αν είναι να ανακοινωθεί κάτι, θα γίνει. Θα είναι σε ισχύ ο περιορισμός για εντός δήμου μετακινήσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα. Το άνοιγμα της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από το αν θα κόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης, για να περιοριστούν τα κρούσματα, και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. Ο καθένας μας είναι ένας κρίκος της αλυσίδας», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

 

Εξαδάκτυλος: Ο ιός δεν μεταδίδεται από την καλούμπα

«Δεν κάνουμε παρέλαση. Δεν βοηθά αυτή συζήτηση, προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και θα χάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα», σχολίασε τη δήλωση της κ.Κοτανίδου ότι «η Επιτροπή έχει χάσει το βηματισμό της», μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχετικά με τον χαρταετό, είπε πως «είναι θέμα» το οποίο ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα. «Όλοι ξέρουμε ότι στο χαρταετό κρατούν αποστάσεις, ότι δεν μεταδίδεται από την καλούμπα και ότι όλοι το χρειάζονται», παραδέχτηκε, επισημαίνοντας πως «αν όμως έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε μεγάλες ομάδες, θα υπάρχει πρόβλημα».

«Επιβάλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα» ανέφερε για τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, τονίζοντας ότι «οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει το τοπίο».

«Εκτιμώ ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα το αποτέλεσμα», είπε για τα μέτρα που ισχύουν.

Τέλος, για την αναστολή του εμβολιασμού από το εμβόλιο της AstraZeneca, στην οποία προχώρησαν κάποιες χώρες επεσήμανε πως σημασία δεν έχει «η ανάλυση του καθενός δεν αλλά η Επιτροπή» και εκτίμησε πως «ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «ότι το τι κάνει άλλο κράτος δεν είναι απαραίτητα το καλό».

Recommended For You

About the Author: efoni