Κάρολος: Με ελληνική γραβάτα στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέπληξε τους πάντες όταν στις 31 Μαρτίου προσέγγισε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ουίνδσορ για να τους χαιρετήσει αλλά και να συνομιλήσει μαζί τους, μετά την λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, όπου παρευρέθηκε συνοδευόμενος από την βασίλισσα Καμίλα, στην πρώτη του μεγάλη δημόσια εμφάνιση από την διάγνωσή του με καρκίνο.

Ωστόσο αυτό που είχε ενδιαφέρον από την εμφάνιση αυτή του Βρετανού μονάρχη είχε η επιλογή της γραβάτας του που ακόμα μια φορά είχε ελληνικό άρωμα!

Ειδικότερα, ο Κάρολος φορούσε μια γαλάζια γραβάτα ελληνικού οίκου που απεικόνισε καΐκια.

 

Με ελληνική γραβάτα στην Κένυα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου επιλέγει μια ελληνική γραβάτα αφού στο παρελθόν έχει φορέσει ακόμα και με την ελληνική σημαία και μάλιστα σε πολύ σημαντικές εμφανίσεις του.

Η ελληνική καταγωγή του

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μέχρι πρότινος είχε τον επίσημο τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ ως ο πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. Μιας και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική καταγωγή, έτσι και ο Κάρολος έχει επισημάνει πολλές φορές τη σχέση του με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.

Όμως, δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, ενώ ο Φίλιππος είχε φυγαδευτεί από τη χώρα μέσα σε ένα καφάσι από πορτοκάλια. Τα αισθήματα του για την χώρα στην οποία γεννήθηκε, ήταν πάντα αμφίσημα. Δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα και κληρονόμησε τη δυσπιστία του πατέρα του απέναντι στη χώρα.

Αλλά ο νέος βασιλιάς, Κάρολος, είναι διαφορετικός. «Κληρονόμησε» την αγάπη του για την Ελλάδα από τη γιαγιά του Αλίκη και αυτή ήταν που τον έφερε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν του.

Recommended For You

About the Author: efoni