Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Μόλις είδα τον εαυτό μου σε φωτογραφίες κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, μίλησε για όλα στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και την Κατερίνα Καινούργιου. 

Η Ιωάννα ξεκίνησε την κουβέντα της με την Κατερίνα, λέγοντας:

«Το μεγαλύτερο ερωτηματικό μου ήταν το… γιατί…Απογοητεύτηκα και προσβλήθηκα που δεν ήρθε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη… Μαζί με μένα ταλαιπωρείται και όλη μου η οικογένεια… Η δράστιδα δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, σαν να μην την αφορά… Για μένα ήταν μονόδρομος να παραβρεθώ στο δικαστήριο… ήταν σοκ με τον κόσμο έξω από το δικαστήριο… όφειλα να μιλήσω μετά τη δίκη για την απουσία της κατηγορουμένης… ο δικηγόρος της κατηγορουμένης μου εξέφρασε τη συμπαράστασή του…» και συνέχισε

«Εγώ έχω τετράγωνη λογική και δεν είμαι εμμονική… θα είμαι εκεί σε κάθε δίκη . Λυπάμαι που η κατηγορουμένη δεν είχε το θάρρος να παραβρεθεί…».

Όσον αφορά στην φωτογραφία της στα social media και την εικόνα της, είπε:

«Με τη φωτογραφία μου στα social media ήθελα να δείξω στον κόσμο το εύρος της ζημιάς… όταν είδα τις φωτογραφίες μου από τα χειρουργεία κατάλαβα το μέγεθος της ζημιάς… η μητέρα μου έβλεπε την εικόνα μου, αλλά προσπαθούσε να είναι ήρεμη… κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο… δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα από την άλλη… κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί για την εικόνα του μετά από ένα τέτοιο συμβάν…».

Για τις μέρες που ήταν μέσα στο νοσοκομείο, είπε:

«Ο σωματικός πόνος, ξεχνιέται. Ο ψυχικός δεν ξεπερνιέται… μέσα στο νοσοκομείο λύγισα πολλές φορές, φοβόμουν ακόμη και τη στιγμή που θα μου έπαιρναν αίμα γιατί τα χέρια μου ήταν καμένα και δεν είχα φλέβες…. Έλεγα στον εαυτό μου ‘δεν έχεις κάτι να φοβάσαι είναι σαν να έχεις πεθάνει’. Σκεφτόμουν ότι μόνο καλό μπορεί να σου κάνει…»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ: https://youtu.be/EC3gC1n71tQ

Για την μητέρα της:

«Το στήριγμά μου ήταν η μαμά μου… Με έπαιρνε αγκαλιά και μου έλεγε όλα θα πάνε καλά… ένιωθα πόνο και απελπισία… η μητέρα μου με φροντίζει, είναι δίπλα μου, μου δίνει κουράγιο και δύναμη… έχει αλλάξει η ζωή της, έχει επηρεαστεί το περιβάλλον μου και όλη η οικογένειά μου…»

Για εκείνη την ημέρα:

«Πριν από την επίθεση ήταν όλα πολύ φυσιολογικά… ήταν ένα όμορφο πρωινό…» Για τη μάσκα που φοράει: «Έχω τραυματιστεί σε όλο μου το σώμα… η ποσότητα ήταν πολύ μεγάλη… ανέπαφη είμαι από τις γάμπες και κάτω… δεν είμαι 100% λειτουργική ακόμα… ο ρόλος της μάσκας είναι θεραπευτικός, όχι για να κρύβει την όψη μου… ο γιατρός μου μού έχει εξηγήσει τους κινδύνους για τα επόμενα χειρουργεία. Μπορεί κάποια να μην πάνε καλά…».

Για το 40χρονο:

«Θα ήθελα να έρθει στο δικαστήριο και ο 40χρονος και να πει την αλήθεια. Δεν ήξερα τον 40χρονο, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ… δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου… εγώ δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν απ’ τους δύο. Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο έχω εμπλακεί… την δράστιδα την έβλεπα μία φορά τον χρόνο σε φιλικό σπίτι, σε μια γιορτή… δεν ήμασταν φίλες, δεν είχαμε επικοινωνία…».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου:

«Τα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου μου δίνουν κουράγιο για να τα καταφέρω… μου έστελναν στο νοσοκομείο γράμματα, εικονίτσες, τις ευχές τους… το πιο άσχημο συναίσθημα που έχω νιώσει, εκτός από τον πόνο, είναι ο φόβος… έχουν επικοινωνήσει μαζί μου από όλο τον κόσμο… θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Κούνεβα για την επικοινωνία που είχαμε και την στήριξή της…»

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός και για την ποινή της κατηγορουμένης:

«Με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει συνεργός και να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμη… είναι σοκαριστικό για μένα ότι θα πονάω 10 χρόνια και εκείνη θα είναι ελεύθερη… κανένας από το περιβάλλον της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου…».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ: https://youtu.be/PDPEzP8nHFQ

Για την εξωτερική εμφάνιση και τα χρόνια στην Αθήνα:

«Από μικρή ήξερα ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν ήταν ότι πιο σημαντικό… πάντα προσπαθούσα να καλλιεργήσω τις αξίες μου, αυτό έχει σημασία… Ήρθα στην Αθήνα μόνη μου για σπουδές και έκανα ακόμη και τρεις δουλειές για να τα καταφέρω…».

Για την Αννίτα Ναθαναήλ:

«Η Αννίτα Ναθαναήλ είναι το πρότυπό μου. Με έχει βάλει στη ζωή της, με έχει προσεγγίσει με αγάπη… είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, τη θαυμάζω και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα της το ξεπληρώσω…»

Για τις γυναίκες, για την κατηγορούμενη και για την αγάπη του κόσμου:

«Αγαπάω τις γυναίκες… πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε… πιστεύω στη δύναμη και στην αλληλεγγύη των γυναικών… Θέλω και πρέπει να τιμωρηθεί όπως της αξίζει… όπως κρίνει το δικαστήριο… Θέλω να βρω τρόπο να ανταποδώσω την αγάπη στον κόσμο…»

Για τα χειρουργεία, την οικονομική αποζημίωση και τον κόσμο:

«Έχω πολλά χειρουργεία μπροστά μου και δεν ξέρω πόσα θα πετύχουν… πρέπει ενδιάμεσα να κάνω πολλές θεραπείες… Δεν είναι προτεραιότητά μου να διεκδικήσω αποζημίωση από τη δράστιδα… Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει στηρίξει… είναι ουσιαστικά δίπλα μου ο κόσμος… εισπράττω την αγάπη τους μέσα από τα μηνύματά τους… Αν και είμαι αποκλεισμένη, δεν έχω νιώσει ούτε μια στιγμή μόνη μου…»

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ:

https://youtu.be/3ww9JnuaEuI

https://youtu.be/GDaunZ3RBts

Recommended For You

About the Author: efoni