«Ιατρικό λάθος ο θάνατος της Τζωρτζίνας», υποστηρίζει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, ο οποίος τόνισε πως όχι μόνο η 33χρονη δεν δολοφόνησε την κόρη της Τζωρτζίνα, αλλά πως ο θάνατος της 9χρονης προέρχεται από ιατρικό λάθος!

Παρά το γεγονός πως η κεταμίνη δεν υπήρχε καν στο φαρμακευτικό σχήμα που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί στο άτυχο παιδί, η συγκέντρωση που βρέθηκε στο αίμα του ήταν η τριπλάσια από όσα θα μπορούσε να αντέξει ο οργανισμός του.

Ο κύριος Ζάρδας, ωστόσο, τόνισε στον ΑΝΤ1 πως η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς στην Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσής της, τονίζοντας πως «υπήρχε ιατρικό λάθος και η κεταμίνη χορηγήθηκε ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν εκτός θαλάμου».

Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Ζάρδας ανέφερε στον ANT1: «είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ήταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών. Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία».

Recommended For You

About the Author: efoni