Θεοφάνεια: Ουρές από τα ξημερώματα οι πιστοί στους ναούς υπό το βλέμμα της ΕΛΑΣ

Υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας ο εορτασμός των Θεοφανείων με πιστούς να σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τους ναούς για να πάρουν τον Aγιασμό από τα ξημερώματα.
Όσο περνούσε η ώρα ο αριθμός των πιστών έξω από τις εκκλησίες αυξήθηκε προκειμένου να πάρουν ένα μπουκαλάκι με Aγιασμό όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στη σύγκρουση Εκκλησίας – κυβέρνησης
Αρκετοί ήταν και οι πιστοί που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση αυτή λέγοντας ότι «υπάρχει ζήτημα με τις ατομικές ελευθερίες» και ότι «οι Χριστιανοί θέλουμε να είμαστε εδώ»
Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους ναούς για την ώρα αρκούνται σε συστάσεις υπενθυμίζοντας τι ισχύει μετά την τελευταία εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για αγιασμό των υδάτων εντός των ναών και χωρίς λιτανείες καθώς και για παρουσία έως 25 πιστών στους ναούς και 50 πιστών στις Μητροπόλεις.

Στόχος του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποτραπούν «επεισόδια» με πιστούς, οι οποίοι θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των Θεοφανείων.

«Ο σχεδιασμός έχει γίνει. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα, καθώς υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί σε ανοιχτή γραμμή με τους αστυνομικούς που θα τους μεταφέρουν την εικόνα στους ναούς και θα παίρνουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κάθε κατάστασης», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «θα χρησιμοποιηθούν ήπια μέσα. Αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις στους πιστούς, ενδεχομένως να … επιστρατευτούν και τα μεγάφωνα των περιπολικών για να καλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στις λειτουργίες των εκκλησιών για τα Θεοφάνεια. Όταν εξαντλείται το μέτρο των συστάσεων, τότε θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται. Στόχος της Αστυνομίας είναι να μην υπάρξουν φαινόμενα ασυδοσίας. Φαινόμενα έντονου συνωστισμού και κινδύνου εξάπλωσης του ιού. Αυτά δεν θα γίνουν ανεκτά».

Πηγή: newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni