Θεοδωρικάκος: Τηλεφωνικός αριθμός 10410 για προστασία των ζώων

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του 10410 της ελληνικής αστυνομίας για την προστασία των ζώων. Στον πενταψήφιο αριθμό οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, στο εξής, να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον πενταψήφιο αριθμό 10410 θα μπορούν, επίσης, να αναφέρονται γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την προστασία των ζώων, με την αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα.

Στο 10410 δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες για άμεση επικοινωνία, καθημερινά από 07:00 έως 23:00, με το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στον ίδιο πενταψήφιο αριθμό θα έχουν τη δυνατότητα, στο εξής, να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει:

«Η προστασία των ζώων αποτελεί για κάθε κοινωνία ζήτημα παιδείας και πολιτισμού. Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή. Ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 10410 της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των τετράποδων φίλων μας. Θέτουμε από σήμερα (σ.σ. 05.10.2022) ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες της Αστυνομίας μας. Όλοι μαζί εκπέμπουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση κάθε μορφής ζωής».

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Recommended For You

About the Author: efoni