Θεοδωρικάκος: «Κανένα δημοτικό τέλος για τις επιχειρήσεις όσο διαρκεί το lockdown»

Ένα ακόμη επιπλέον μέτρο στήριξης ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από το δεύτερο lockdown, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ανακοινώνει στάση πληρωμών των δημοτικών τελών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κύριος Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι για όσο διαρκεί η καραντίνα οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη. Επίσης, δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν. Για όσους χρωστούν στους Δήμους έρχεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.

Σχετικά με τη λήξη του lockdown, ο υπουργός είπε ότι «είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα τον Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια. Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown».

Επίσης, τόνισε πως «η πρόκληση για όλους μας είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από την πολιτεία με τη συνδρομή της επιτροπής των ειδικών».

Recommended For You

About the Author: efoni