Θεοδωρικάκος: Θλιβερά ψέματα όσα λέει ο Σοϊλού για Κούρδο που «εκπαιδεύτηκε» στο Λαύριο

Θλιβερά και προκλητικά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας χαρακτήρισε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Τάκης Θεοδωρικάκος, τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, για σύλληψη στην Τουρκία ενός Κούρδου ο οποίος «είχε εκπαιδευτεί» στο Λαύριο.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στον νέο γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη από τον απερχόμενο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και πρόσθεσε:

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, επίσης, ότι υλοποιείται το σχέδιο “Ακρίτας” για να μην επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τα σύνορα στον Έβρο εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους ανθρώπους.

Το προκλητικό tweet του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας:

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο θέμα των παρακολουθήσεων υπογραμμίζοντας: «Υπηρετούμε τους πολίτες με διαφάνεια και επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα η πόλωση απειλεί να θολώσει αυτή την εικόνα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Η ΕΛΑΣ οφείλει να εφαρμόζει και εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους, προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζουμε -και το επαναλαμβάνω και σήμερα- κάθε αρμόδιο έλεγχο σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολίες γι’ αυτά τα θέματα. Οι λίγοι επίορκοι, οι λίγοι που δεν τιμούν τη στολή τους, εντοπίζονται και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».

Μιλώντας, δε, για την φύλαξη των πανεπιστημίων ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «δηλώνουμε παρών στα πανεπιστήμια για την ασφάλεια των παιδιών μας και την προστασία των υποδομών τους. Συνεργαζόμαστε με τις πρυτανικές αρχές, τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους για την υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποχαιρέτισε από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα «με απολύτως θετική εκτίμηση για το έργο του, με ευγνωμοσύνη για τα όσα προσέφερε στο Σώμα και την κοινωνία μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα». Για τον νέο ΓΓ Μιχάλη Καραμαλάκη έκανε λόγο για έναν έμπειρο αξιωματικό που έφτασε και αυτός στο αξίωμα του αρχηγού της ΕΛΑΣ και τώρα επιστρέφει στον χώρο που γνωρίζει για να προσφέρει από τη θέση του ΓΓ».

Recommended For You

About the Author: efoni