Θεοδωρικάκος για πυροβολισμό 16χρονου: Θέλουν επανάληψη του 2008

Για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ταυτίσει το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να υπάρξει «επανάληψη των θλιβερών γεγονότων» εκείνης της εποχής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του για τον πυροβολισμό αστυνομικού κατά του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

«Διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για κομματικούς λόγους την υπόθεση. Επιχερούν μια επικίνδυνη ταύτιση με το 2008 και την επανάληψη των θλιβερών γεγονότων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ευχήθηκε στην οικογένεια του 16χρονου «γρήγορη ανάρρωση» ενώ ξεκαθάρισε ό,τι «ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις». «Η ισχύς της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόφωνης καταδίκης. Στηρίζουμε την Αστυνομία αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου. Ο νόμος είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Εύχομαι στην οικογένεια του 16χρονου να αναρρώσει γρήγορα».

«Ζητάμε συγγνώμη – Θέλουμε δικαιοσύνη»

 

Δικαιοσύνη αλλά και τιμωρία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον γιο τους ζητούν οι γονείς του 16χρονου Ρομά, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη, να τιμωρηθεί και να μπει μέσα», τόνισε ο πατέρας του ανηλίκου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η οικογένεια ζητά συγγνώμη για το γεγονός ότι ο 16χρονος δεν πλήρωσε το αντίτιμο για τη βενζίνη: «Αν και έκανε αυτό που έκανε, ζητάμε συγγνώμη. Δεν έπρεπε να σκοτώσει και να πυροβολήσει το παιδί μου», λέει ο πατέρας

«Το μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιός μου ήταν το καλύτερο παιδί», προσθέτει.

Η μητέρα του 16χρονου από την πλευρά της ζήτησε και εκείνη δικαίωση ενώ για την κατάσταση της υγείας του παιδιού, το οποίο εξακολουθεί να «χαροπαλεύει» στο Ιπποκράτειο δήλωσε: «Δεν εντάξει, είναι χάλια». Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης του περιστατικού από την ΕΛ.ΑΣ ενώ ο πυροβολισμός επρόκειτο για μια ευθεία βολή εξουδετέρωσης

«Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του 16χρονου Ρομά έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης γύρω στις 11 το πρωί.

Προσήλθαν, με συνοδεία του δικηγόρου τους, στο γραφείο του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση, για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Recommended For You

About the Author: efoni