Θεοδωρικάκος για απάτες σε βάρος μη εμβολιασμένων: Όλες οι υποθέσεις αμέσως στη Δικαιοσύνη

Για την απόφαση του να παρέμβει ώστε να σταματήσουν τα fake news που διαδίδουν μέσω του διαδικτύου επιτήδειοι οι οποίοι μάλιστα επιχειρούν να αποκομίσουν και οικονομικό όφελος εξαπατώντας μη εμβολιασμένους, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, «δε θα επιτρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, εναντία στη δημοσία υγεία, τη δημοσία ασφάλεια και το κράτος. Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία. Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη. Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι μετά την ανακοίνωση μας υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων».

Η ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάει τα fake news για τα εμβόλια, με εντολή Θεοδωρικάκου

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο, ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε τη ΓΑΔΑ και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, από τον οποίο ζήτησε να διερευνήσει άμεσα την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη Δημόσια υγεία.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπόμενων κατά το νόμο ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο θα μπει συγκεκριμένη σελίδα η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να διακινεί fake news με θέμα τον εμβολιασμό και της οποίας ομάδας μέλη φέρονται να έχυνε στραφεί νομικά εναντίον στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

 

Recommended For You

About the Author: efoni