Θεμιστοκλέους: Νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδ

Την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, προαναγγέλοντας άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης και 3ης δόσης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε πως ανοίγει mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα, ενώ διπλασιάζεται η δυναμικότητα του κέντρο στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση», έγραψε στο Τwitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

201.000 ραντεβού πρώτης δόσης το τελευταίο 10ήμερο

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αυξάνονται διαρκώς οι πολίτες άνω των 60 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19, μετά τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν πολίτες από 60 ετών και άνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

 Το 88% θα κάνει την τρίτη δόση

Αξίζει να σημειωθεί πως το 88% των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιαστεί δηλώνει αποφασισμένο να κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου. Αντίθετα, ένα 8% δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, είτε γιατί δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο είτε επειδή φοβάται για ενδεχόμενες παρενέργειες.

Την ίδια στιγμή, δύο στους τρεις Ελληνες γονείς δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους έναντι της COVID-19. Εξ αυτών, μόνο το 33% δηλώνει ότι σκοπεύει να εμβολιάσει το παιδί του.

Recommended For You

About the Author: efoni