Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Το τριπλό μνημόσυνο με τις 7 κάμερες

Σε κλίμα οδύνης έγινε το μνημόσυνο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα το μεσημέρι της Κυριακής. Οι γονείς των παιδιών έφτασαν στην εκκλησία πιασμένοι χέρι – χέρι.Στη συνέχεια ο πατέρας αγκάλιασε από τον ώμο την μητέρα και περπάτησαν με βήμα γοργό ώστε να απομακρυνθούν από τις 7 κάμερες που είχαν στηθεί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου. Μέσα στην εκκλησία απέναντι από τις φωτογραφίες των κοριτσιών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας οι δύο γονείς στέκονταν ο ένας δίπλα από τον άλλον.

«Αφήστε μας στον πόνο μας δεν θα κάνουμε καμία δήλωση. Περιμένουμε και εμείς τις Αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο παππούς των κοριτσιών Ανδρέας Πισπιρίγκος.

Η εκκλησία έλαβε μέτρα ασφαλείας

Η εκκλησία είχε λάβει και μέτρα. Ενας επίτροπος στεκόταν μπροστά στην πόρτα της εκκλησίας και απαγόρευε την είσοδο δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν δίστασε ακόμη και να εκτοξεύσει απειλές. Αν και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, εκείνος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Αργότερα όμως φάνηκε πως είχε σχέση με την εκκλησία. Στην είσοδο ήταν και δύο άνδρες της Ασφάλειας Πατρών για να «επιβλέπουν» τα όσα θα γίνονταν και φυσικά για να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόταν.

Η ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ έχει καταφέρει να συμπληρώσει ένα μεγάλο κομμάτι του «παζλ» της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας με τους ανεξήγητους θανάτους τους τριών παιδιών και να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι καθοριστικές, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταθέσεων γιατρών που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα, με κεντρικό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόκλιση στις περιγραφές των γεγονότων από τους ίδιους και τη μητέρα του 9χρονου κοριτσιού.

 

Εντός ολίγων ημερών οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σε λίγες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές και θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Μετά την Τζωρτζίνα οι Αρχές θα ασχοληθούν επισταμένα και με τους δύο άλλους θανάτους. Οι συμπτώσεις είναι πολλές, τα ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις περισσότερα και ο πόνος της οικογένειας των τριών παιδιών που «έφυγαν» έτσι ξαφνικά, ανείπωτος. Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν στο γιατί η Μαλένα, η Ιριδα και η Τζωρτζίνα από την Πάτρα χάθηκαν μέσα σε 3 χρόνια.

Στο Ανθρωποκτονιών οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Ψάχνουν να βρουν ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα. Από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας.

Recommended For You

About the Author: efoni