Η πρόταση – έκπληξη του Μαξίμου στον Βενιζέλο

Ενα πολύ ενδιαφέρον άνοιγμα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έκανε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε στη γ.γ του Συμβουλίου, Μαρία Μπούριτς, την ελληνική θέση στην επταμελή Επιτροπή των Σοφών να καταλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ιδέα του Βαρβιτσιώτη είχε βεβαίως προηγουμένως την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχε συναινέσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Η Επιτροπή των Σοφών είναι μία ad hoc Επιτροπή που συστήνεται από τη γενική γραμματέα, με σκοπό να μελετήσει τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικών αλλαγών.

Θεωρείται  βέβαιο δε από τον αρθρογράφο, πως η πρόταση γνωστοποιήθηκε στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που εξακολουθεί να κινείται στην εθνική γραμμή, πως το μείζον δεν είναι το κόμμα από το οποίο προέρχεται κάποιος, αλλά το πόσο μπορεί να προσφέρει στη χώρα.

Πηγή Θεωρείο, από την εφημερίδα Καθημερινή 

Recommended For You

About the Author: efoni