Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό του Παραολυμπιακού Κινήματος

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η εκδήλωση «Παραολυμπιακό Πανόραμα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Γ. Πατούλης: «Στεκόμαστε με πράξεις στο πλευρό του Παραολυμπιακού Κινήματος για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες»

Με την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως συνδιοργανωτής έγινε και φέτος η εκδήλωση «Παραολυμπιακό Πανόραμα» που πραγματοποίησε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή σήμερα το πρωί στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γ. Καπελλάκης, και η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα Αθλητισμού κα Χ. Γαλανοπούλου, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την περιφέρεια Αττικής, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.

Κατά την εκδήλωση, οι παρεβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, ενώ κατά την ολοκλήρωση των αγώνων που πραγματοποιήθηκαν απονεμήθηκαν βραβεία στους συμμετέχοντες αθλητές.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε την σπουδαιότητα του έργου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο αντανακλάται και στην συγκεκριμένη εκδήλωση, που αποτέλεσε ένα σημαντικό μήνυμα – κάλεσμα προς όλα τα άτομα με αναπηρία να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού.

 

«Η Περιφέρεια Αττικής στέκετε στο πλευρό του Παραολυμπιακού Κινήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Πατούλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως μια κοινωνία μπορεί να φτάσει ψηλά και να ανεβάσει τον πολιτιστικό της δείκτη ακόμη περισσότερο, αν δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε  όλα τα μέλη της. Στην Περιφέρεια Αττικής εντείνουμε συνειδητά και οργανωμένα τις προσπάθειές μας προς τον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων σε θέματα προσβασιμότητας και βελτίωσης των όρων διαβίωσης και καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και στην άρση των αποκλεισμών κάθε είδους: στην εκπαίδευση, την απασχόληση, τον αθλητισμό, την ενημέρωση, την πρόσβαση στο Ψηφιακό Περιβάλλον, τις κοινωνικές δράσεις. Η ισονομία, οι ίσες ευκαιρίες και το δικαίωμα για ίση μεταχείριση είναι μια κατάκτηση που αφορά όλους. Αυτό είναι και το σημερινό μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε προς κάθε κατεύθυνση»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα παραβρεθεί και στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία και τον ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλο. Η εκδήλωση έχει θέμα « Εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασιακή απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία» και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα BANQUET του Μεγάρου Μαξίμου.

Recommended For You

About the Author: efoni