Η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύει το ΕΚΑΒ με 20 Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υποδομών και εν γένει της λειτουργίας της δημόσιας Υγείας, η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια του ΕΚΑΒ με 20, ειδικά διαμορφωμένες, Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης. Η Πράξη «Προμήθεια Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Αττικής» η οποία εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 280 χιλ. €.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας, που διαθέτουν πλαϊνές και οπίσθιες βαλίτσες, για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και λοιπό υγειονομικό υλικό που απαιτείται για τη βασική υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών στη διάσωση της ζωής των πολιτών σε κατάσταση επείγουσας φροντίδας.

Η προμήθεια των νέων μοτοσικλετών αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που πλέον θα μπορεί να μεταβαίνει ακόμα γρηγορότερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ώστε να παρέχονται όλες οι απαιτούμενες πρώτες βοήθειες στους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών και δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της Υγείας, στηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις το σύστημα υγείας και ειδικότερα το ΕΚΑΒ. Έτσι, προχωράμε σε αυτή τη πολύ σημαντική κίνηση προμήθειας των 20 ειδικά διαμορφωμένων μοτοσικλετών, με κατάλληλο υγειονομικό υλικό για την έγκαιρη υποστήριξη εκτάκτων αναγκών. Όλες μας οι δυνάμεις ενώνονται με κοινό στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία απαιτεί εγρήγορη και άμεσες δράσεις».

Recommended For You

About the Author: efoni