Η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στο «Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού» φιλοξενώντας στα κεντρικά της γραφεία την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μετά από πρόσκληση της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού και της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%, καθώς δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κινητής μονάδας μαστογραφίας, περισσότερες από σαράντα γυναίκες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου σημείωσε: «Όταν 1 στους 3 κοινούς καρκίνους και μεταξύ αυτών ο καρκίνος του μαστού θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί με την πρόληψη, είναι ξεκάθαρο προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε άμεσα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ένα καινούριο κεφάλαιο στην προστασία της δημόσιας υγείας που ξεκίνησε από την πιστή τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους το καλοκαίρι του 2019 και φτάνει μέχρι την πρόσφατη δρομολόγηση ενός νέου ειδικού προγράμματος, με δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών ηλικίας 50 – 69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η πανδημία και η αντιμετώπισή της σε καμιά περίπτωση δεν θα ακυρώσει τον σχεδιασμό μας για ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης.»

Recommended For You

About the Author: efoni