Ηλεκτροκίνητο στόλο οχημάτων αποκτά ο Δήμος Παλλήνης

Ηλεκτροκίνητο στόλο οχημάτων αποκτά ο Δήμος Παλλήνης ενώ παράλληλα κι ενόψει της καθιέρωσης της ηλεκτροκίνησης από το 2030, σχεδιάζει πλήρες δίκτυο σταθμών φόρτισης, σε όλη την πόλη.

Μέσα στον επόμενο μήνα, εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η πρόταση-μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος, για την αγορά των 10 πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων και των 10 πρώτων Σταθμών Φόρτισης, συνολικής αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, όπως προανήγγειλε ο Αν. Υπ. Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Δήμο Παλλήνης και τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο, Θανάση Ζούτσο.

Πρόκειται για οχήματα οδοκαθαρισμού, αποκομιδής απορριμμάτων, ειδικών εργασιών, φορτηγά καθώς και δυο mini van και ένα επιβατικό για μεταφορά προσωπικού.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Παλλήνης προωθεί το σχέδιο Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) με στόχο και οι τρεις Δημοτικές Ενότητες, να αποκτήσουν σύντομα, πλήρες δίκτυο σταθμών «ανεφοδιασμού» ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα, ποδήλατα, πατίνια κλπ.) Ήδη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου και σύντομα θα ανακοινωθούν, το τελικό κείμενο και οι ακριβείς θέσεις των Σταθμών.

Recommended For You

About the Author: efoni