Εφιάλτης για 12χρονους στη Βούλα: Ανήλικος ληστής τους απείλησε με μαχαίρι

Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά εγκληματικότητας ανηλίκων, πολλά από τα οποία μάλιστα αφορούν επιθέσεις μεγάλης αγριότητας, όπως εκείνη που δέχτηκε πρόσφατα ένας 17χρονος στη Μεταμόρφωση από ομάδα 10 εφήβων, οι οποίοι τον χτύπησαν με σιδερογροθιά.

Αρκετές φορές, οι ανήλικοι δράστες επιλέγουν ως θύματα παιδιά μικρότερης ηλικίας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απειλές ή βία για να πετύχουν τον στόχο τους.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ φέρνει στο φως ένα τέτοιο περιστατικό: Αφορά ένα δωδεκάχρονο θύμα που βρισκόταν μαζί με έναν συνομήλικό του σε κεντρικό δρόμο της Βούλας όταν έπεσε θύμα ενός βίαιου ληστή, ηλικίας περίπου 15 ετών.

Η μαρτυρία του πατέρα του στην ΕΡΤ αποτυπώνει πόσο οδυνηρή και τραυματική ήταν η εμπειρία αυτή για το ανήλικο αγόρι:

«Με πρόσχημα να τους ρωτήσει εάν ξέρουν κάποια συγκεκριμένη οδό τους πλησίασε ακόμα περισσότερο και ξαφνικά βγάζει από την τσέπη του ένα μαχαίρι που το λένε “πεταλούδα”, του το έβαλε στο ένα παιδί στα πλευρά και το ακουμπούσε, και του έλεγε “δώσε μου ότι έχεις πάνω σου”».

Τα δύο 12χρονα παιδιά του έδωσαν σαστισμένα τα λίγα ευρώ που είχαν πάνω τους, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή όταν έγινε αντιληπτός από διερχόμενο οδηγό.

«Καλέσαμε την Αστυνομία και προς έκπληξή μας μάθαμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ότι συμβαίνει συχνά», είπε ακόμα σχετικά ο πατέρας του θύματος.

«Το παιδί δεν έχει συνέλθει ακόμα, δεν θέλει να βγαίνει έξω, δεν θέλει να πάει πουθενά με τους φίλους του, ενώ τον παροτρύνω να βγει έξω να πάει βόλτα, δεν θέλει να πάει πουθενά, δεν ξέρει τι να κάνει» λέει ακόμη.

Η Αστυνομία πλέον αναζητά τον 15χρονο ληστή με το μαχαίρι – «πεταλούδα» εξετάζοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Recommended For You

About the Author: efoni