Ευρωεκλογές: Ποιοι έχουν «κλειδώσει» τις πρωτιές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τη «μάχη» του σταυρού θα δώσουν οι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές 2024 την 9η Ιουνίου. Σε αυτές τις ευρωεκλογές μπορούν να μπουν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης.

Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει τις αντίστοιχες έδρες και το 3% των ψήφων.

Ήδη έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν υποψήφιοι από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πιθανότητες να εκλεγούν. Οι πρώτες θέσεις φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει», όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αλλά και από τις έρευνες που κάνουν τα κόμματα.

Νέα Δημοκρατία

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει σίγουρα επτά ευρωβουλευτές και στο καλύτερο σενάριο εννέα.

Στη δημοσκόπηση του Action 24, προέκυψε ότι στη ΝΔ ο Γιώργος Αυτιάς βρίσκεται στην πρώτη θέση με 41,4% έχοντας διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Πύρρο Δήμα που συγκεντρώνει 28,5%.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι στην τρίτη θέση και συγκεντρώνει το 27,4%, η Ελίζα Βόζενμπεργκ το 25,6%, ο Φρέντης Μπελέρης το 21,7%, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης 19,7%.

Στην έκτη θέση είναι η Ελεονώρα Μελέρη με 19,1%, στην έβδομη ο Δημήτρης Τσιόδρας με 16,3% και στην όγδοη ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με 15,4%,

Στο MEGA προβλήθηκαν και δεδομένα που προέκυψαν τόσο από δημοσκοπήσεις εταιρειών όσο και από τις έρευνες εντός των κομμάτων. Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ, από τη ΝΔ θεωρούν πως θα εκλεγούν οι εξής:

  1. Ελίζα Βόζενμπεργκ
  2. Γιώργος Αυτιάς
  3. Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  4. Φρέντι Μπελέρης
  5. Πύρρος Δήμας
  6. Δημήτρης Τσιόδρας
  7. Μανώλης Κεφαλογιάννης
  8. Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στην ένατη θέση είναι η Ελεονώρα Μελέτη, στη δέκατη η Βούλα Πατουλίδου και στην ενδέκατη ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Άξιο αναφοράς είναι πως οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων είναι μικρές και δεν αποκλείονται ανατροπές τις επόμενες ημέρες.

ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση του Action 24, από τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ το 35,2% συγκεντρώνει η Σοφία Μπεκατώρου και ακολουθούν: ο Νίκος Παππάς με 33,7%, ο Κώστας Αρβανίτης με 27,9%, η Έλενα Κουντουρά με 26,7%, ο Νίκος Φαραντούρης με 21,2%, ο Μάριος Αθανασίου με 17%.

Σύμφωνα με το MEGA, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η εκλογή των:

  1. Κώστας Αρβανίτης
  2. Νίκος Παππάς
  3. Έλενα Κουντουρά
  4. Σοφία Μπεκατώρου

 

Recommended For You

About the Author: efoni