Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ένα self test τα σχολεία – 100% πληρότητα στα γήπεδα

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μετά το τέλος της συνεδρίασής της.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί προχώρησαν στην εισήγηση της διενέργειας ενός self test την εβδομάδα στους μαθητές ενώ η πληρότητα στα γήπεδα επιστρέφει στο 100%, με τη χρήση μάσκας.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το προσεχές Σάββατο (26/03).

Από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών

Πριν από το Πάσχα θα ανασταλεί, τελικά, το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στη Βουλή, η αναστολή θα ισχύσει από τις 15 Απριλίου.

 

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και τηνη ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Πλεύρης, από το Περιστύλιο της Βουλής.

Το επόμενο διάστημα, επίσης, αναμένεται να ανασταλεί και η υποχρεωτική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, το πιστοποιητικό εμβολιασμού «θα καταργηθεί, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και την εισήγηση των ειδικών». Ο ίδιος σημείωσε δε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ότι «αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, τον Σεπτέμβριο θα επανέλθει».

Τέλος, σήμερα ξεκινά η συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει την παράταση της υποχρωτικότητας των εμβολιασμών έναντι της covid-19 για τους υγειονομικούς, μέχρι τις 31/12/2022, επομένως και του καθεστώτος αναστολής εργασίας για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Recommended For You

About the Author: efoni