Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 18 Μαρτίου

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα myBusinessSupport, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

Επιπλέον, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως τις 18 Μαρτίου 2021.

Τρίτη και Τετάρτη οι μεγάλες πληρωμές

Σημειώνεται ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του ποσού του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ μέχρι χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 277.000 αιτήσεις.

Όπως δήλωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η σχετική πλατφόρμα κλείνει στις 16 Μαρτίου και οι πληρωμές που «τρέχουν» θα συνεχιστούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

«Συνεχίζουν οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση. Είχαμε φτάσει χθες το βράδυ στις 277.213 αιτήσεις, το συνολικό ποσό είναι 518 εκατ. και έχουν δοθεί περίπου τα μισά.

Recommended For You

About the Author: efoni