Επιστολή Ανδρουλάκη σε Σασόλι: Να μη συμμετέχει ο Λαγός στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με επιστολή του στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ζητεί να εκκινήσει τις διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής στις εργασίες του μοναδικού δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.

Μάλιστα, ο Γιάννης Λαγός, μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή και τον ίδιο, εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος, καθώς δήλωσε πως δεν κάνει πίσω.

Η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους.

Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν.

Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.
Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο.

Με εκτίμηση,
Νίκος Ανδρουλάκης
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Recommended For You

About the Author: efoni