Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ιαπωνία: Συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο και τον πρόεδρο της Βουλής

Ξεκίνησε τις συναντήσεις του με μέλη της ιαπωνικής ηγεσίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα και αύριο πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είχαν συνάντηση στο Τόκιο με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου πρίγκιπα Ακισίνο και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Κίκο.

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ιαπωνία: Συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο και τον πρόεδρο της Βουλής-1

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας, ειδικά για την πρωτοβουλία GR – eco islands, που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Συζήτηση για τις τουρκικές προκλήσεις με τον πρόεδρο της ιαπωνικής Βουλής

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας, Χιρογιούκι Χοσόντα. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ιαπωνία: Συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο και τον πρόεδρο της Βουλής-2

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η μόνη βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών.

Τέλος, ο πρωθυπουργός μετέφερε στον κ. Χοσόντα πρόσκληση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Recommended For You

About the Author: efoni