Επίθεση Ιράν: Ξεκίνησε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την ώρα το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης σ

6187674

τη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετέχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ.

Δείτε φωτογραφίες

6187672_3
6187686
6187669
6187670
6187517__2__2

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις 

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν ανησυχία παγκοσμίως. Συνεδριάζουν ταυτόχρονα οι G7, με φόντο την χθεσινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να αποφευχθεί μια νέα ανάφλεξη σητν περιοχή και σε επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν οι ΗΠΑ μια πιθανή αντεπίθεση του Ισραήλ προς το Ιράν.

Το Ιράν πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για την επίθεσή του στο Ισραήλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του, που ανέβηκε στο Twitter, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως το πρώτο βήμα πρέπει να είναι «η άμεση ανακήρυξη των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατικής οργάνωσης». Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλοι για εμάς, τόνισε ο Μπένι Γκαντζ, υπουργός Πολέμου του Ισραήλ.

Από την άλλη πλευρά, η Τεχεράνη υπογραμμίζει ότι είχε ενημερώσει για τις επιθέσεις τις ΗΠΑ καθώς και τις γειτονικές χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ζοζέπ Μπορέλ, συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Χουσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν για να καταδικάσει τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και να καλέσει όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

«Εξ ονόματος των κρατών μελών της ΕΕ, καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και καλώ όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

Recommended For You

About the Author: efoni