Επίθεση ιερέα με βιτριόλι εναντίον Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν  επτά Μητροπολίτες, με αποτέλεσμα όλοι τους να μεταφερθούν εξ’ αρχής με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επίθεση κρύβεται ιερέας που καθαιρέθηκε και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν ιερέας. Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας μπήκε μέσα με ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Οι επτά Μητροπολίτες, που συμμετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο ήταν οι εξής:

  • Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού,
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας,
  • Μητροπολίτης Άρτης,
  • Μητροπολίτης Κασσανδρείας,
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου,
  • Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
  • Μητροπολίτης Γουμενίσσης

Οι δύο εκ των Μητροπολιτών, ο Μητροπολίτης Κηφισίας και Άρτης έχουν εγκαύματα στα μάτια, ενώ ακόμη ένας είναι σοβαρά τραυματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι οι τρεις σοβαρά τραυματίες έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας αστυνομικός και δύο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων είναι ο δικηγόρος του ιερέα.

Ο δράστης είναι ιερέας από την Μητρόπολη Βέρροιας, ο οποίος βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.

 

Recommended For You

About the Author: efoni