Εξεταστική για τα Τέμπη: «Καιγόμουν από τις λαμαρίνες»

Φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο νεαρός, που επέζησε από την τραγωδία, περιέγραψε με μελανά χρώματα όσα έζησε.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ο φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού περιέγραψε τα ακόλουθα, αναβιώνοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

«Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα», επισήμανε ο νεαρός φοιτητής που επέζησε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ανάμεσα σε άλλα, περιέγραψε για τη μοιραία βραδιά, μέσα στο τρένο:

«Μιλούσα στο κινητό για να έρθουν να με πάρουν. Μόλις είχα γυρίσει από το κυλικείο και είχα καθίσει, μετά έγινε η πρόσκρουση. Έκλεισαν όλα τα φώτα, το μόνο φως που υπήρχε ήταν από τους σπινθήρες και τις φωτιές. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τον φακό των κινητών τους για να έχουν φως. Συνειδητοποιήσαμε πώς ήμασταν αναποδογυρισμένοι.

(…) Φως στο χώρο, υπήρχε μόνο από τη φωτιά. Κατά τις πρώτες μου κινήσεις, έσπευσα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι – δεν λιποθύμησα, είχα τις αισθήσεις μου. Είδα πώς μπορώ να επιβιώσω και μετά να βοηθήσω άλλα άτομα.

 

(…) Χρειαζόταν να σκαρφαλώσεις στα παράθυρα για να βγεις έξω. Ορισμένοι τραυματιστήκαμε για να πεταχτούμε έξω από το τρένο», τόνισε στην κατάθεσή του για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ο φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού.

Recommended For You

About the Author: efoni