Ενεργοποίηση πολεοδομικών μελετών για την ευαίσθητη περιοχή του ΒΙΠΑ Τατοϊου

Σε αγώνα δρόμου έχει εξελιχθεί η προώθηση και επανενεργοποίηση των πολεοδομικών μελετών για όσες πολεοδομικές ενότητες έχουν καθυστερήσει οι εντάξεις στο σχέδιο πόλης. Ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού και Πολεοδομίας Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος ζήτησε και παρέλαβε από τον εκπρόσωπο των μελετητών το Α Στάδιο της Πολεοδομικής μελέτης για την ευαίσθητη περιοχή του ΒΙΠΑ Τατοΐου.

Η μεγάλη αυτή περιοχή φιλοξενεί άναρχα πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες στις οποίες εργάζονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, ενώ τη διατρέχουν μεγάλα ρέματα τα οποία είναι καθήκον μας να προστατευθούν ως περιβαλλοντικοί πνεύμονες.

Τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν είναι η Γ’ ανάρτηση της κτηματογράφησης και η Ανάρτηση του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου για τα οποία θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος έχει τη στήριξη του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, δήλωσε σχετικά:

«Η ανάπτυξη των Αχαρνών περνά μέσα από την βιώσιμη πολεοδομική οργάνωση του ΒΙΠΑ που περιλαμβάνει την μεγάλη περιοχή εκατέρωθεν της Λεωφόρου Τατοΐου, της Λεωφόρου Καραμανλή και της περιοχής Λουτρό. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε πολύ σύντομα. Θα ωφεληθούν οι επιχειρήσεις, θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι περιουσίες των συμπολιτών μας, θα προστατευθεί το περιβάλλον, θα ανθίσει η τοπική οικονομία. Σε αυτή την προοπτική μόνο η επιλογή του να προχωρήσουμε γρήγορα υπάρχει».

Recommended For You

About the Author: efoni