Εμβόλιο κορονοϊού: Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Σπουδαία μέρα!»

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού έλαβε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» παρουσία του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ήταν ανώδυνο» είπε αμέσως μετά τη λήψη του εμβολίου ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στις νοσηλεύτριες.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους», είπε επίσης ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι στόχος είναι τους επόμενους μήνες να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας… και να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινά, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας», είπε ακόμη.

Επιλογή η οποία έχει επίσης τον δικό της συμβολισμό αφού το «Αττικόν» είναι η «έδρα» του καθηγητή Τσιόδρα, ένα πρόσωπο που ταυτίστηκε με τον ελληνικό αγώνα κατά της νόσου από την εμφάνιση του «ασθενούς 0» στη χώρα, ενώ για την πλειοψηφία των πολιτών της παραμένει ιδιαίτερα αγαπητό.

Νωρίτερα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» γράφτηκε ιστορία καθώς μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος έγιναν οι πρώτοι Έλληνες που εμβολιάστηκαν στη χώρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε επίσης την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της πανδημίας.

Εμβολιασμοί θα γίνουν εκτός από τον Ευαγγελισμό και το Αττικόν, και στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Θριάσιο» και το Ασκληπιείο της Βούλας.

Recommended For You

About the Author: efoni