Εμβόλιο κορονοϊού: Έτσι θα κλείνετε το ραντεβού – Η διαδικασία με τα SMS

Ο βασικός τρόπος που θα ενημερώνεται ο κόσμος για τον εμβολιασμό θα είναι ψηφιακός δηλώνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Ο ίδιος κάλεσε όλους τους πολίτες «να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης» σημειώνοντας ότι ο όλος σχεδιασμός είναι «στην τελική ευθεία».

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, οι 850.000 πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού.

Στη συνέχεια οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα απάντησης στέλνοντας χωρίς χρέωση είτε το 1 (αποδέχομαι) είτε το 2 (δεν αποδέχομαι).

Στην πρώτη περίπτωση ο πολίτης θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού ενώ για τη δεύτερη, εξήγησε ο κ. Ζαριφόπουλος, «ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός – με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο».

Παρόμοιος θα είναι κατά τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και ο τρόπος για ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr στην οποία θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα, γιατί δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο».

«Θα υπάρξουν έξι βασικές αποθήκες στη χώρα, οι οποίες θα ανεφοδιάζουν τα κέντρα εμβολιασμού. Θα σχεδιαστεί σωστά, απλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο σχεδιασμός του. Θα είμαστε έτοιμοι, μην έχετε αμφιβολία. Απλά πρέπει να σταθμίσουμε όλους τους παράγοντες» κατέληξε για τη διαδικασία εμβολιασμού.

Recommended For You

About the Author: efoni