ΕΛ.ΑΣ.: Kυνηγάει τα fake news για τα εμβόλια, με εντολή Θεοδωρικάκου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπόμενων κατά το νόμο ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο θα μπει συγκεκριμένη σελίδα η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να διακινεί fake news με θέμα τον εμβολιασμό και της οποίας ομάδας μέλη φέρονται να έχυνε στραφεί νομικά εναντίον στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν στο Newsbomb ότι υπάρχει ειδικό κεφάλαιο στον ΠΚ για τα συγκεκριμένα αδικήματα και συγκεκριμένα 8 άρθρα τα οποία μπορούν μα βρουν εφαρμογή στα περιστατικά προτροπής σε πράξεις ενάντια στη δημόσια υγειά. Μάλιστα κάποια από αυτά τα αρθρα προβλεπουν και ένα χρόνο φυλάκιση.

 

Ντοκουμέντο για οικονομική εξαπάτηση πολιτών

Αίσθηση προκαλούν οι παροτρύνσεις απατεώνων σε πολίτες ώστε να τους δώσουν χρήματα, δήθεν για να μην τους «πιάνουν» τα μέτρα και οι ποινές, σε μία υπόθεση που θυμίζει… Αρτέμη Σώρρα.

Οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με οικονομικό πάντα αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους. Οι Αρχές θα τους ψάξουν για απάτη, ενώ το χαρτι βρίσκεται ήδη στα χερια της Δίωξης.

Ένα ντοκουμέντο για την προσπάθεια «εξαπάτησης» πολιτών με οικονομικό αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους, μη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό, με επίκληση ακόμη «κατάργησης» της ισχύος του Συντάγματος, παρουσίασε η εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ένας άνδρας προσπαθεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα για να τύχει αυτής της «κάλυψης», που προφανώς και δεν ισχύει και δεν μπορεί να παρασχεθεί, προκειμένου να γίνει διαβίβαση εγγράφων προς διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, στα οποία να αναφέρεται ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την «κυριαρχία» του Δημοσίου και τις αποφάσεις του σε ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία, στις οποίες εντάσσονται και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

.

Recommended For You

About the Author: efoni