Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικες

Ελεύθερος αφέθηκε ο εκπαιδευτικός μετά την απολογία του, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καθώς και χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ, αλλά και απαγόρευση προσέγγισης των κοριτσιών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημμα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος και πατέρας δυο παιδιών, δίνοντας εξηγήσεις προανακριτικά έχει υποστηρίξει ότι παρενοχλούσε διαδικτυακά τις μαθήτριες του για εκπαιδευτικούς λόγους!

Η ιστορία του έγινε γνωστή όταν οι τρεις μαθήτριες αποφάσισαν να μιλήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς τους για την παρενόχληση με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Οι καταγγελίες έγιναν γνωστές την προηγούμενη εβδομάδα και δόθηκε εντολή από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου ο δάσκαλος να μην ξαναμπεί στην τάξη.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του δασκάλου, ενώ από το σπίτι του πήραν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για να εξετάσουν πότε ακριβώς ο δάσκαλος έστελνε τα μηνύματα στις ανήλικες μαθήτριες, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές όπως το messenger, το Viber αλλά και το Skype.

Πηγή : newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni