Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης!

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα.

Νωρίτερα, την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η απόφαση ελήφθη πλειοψηφία (4-3), με την πρόεδρο, μια σύνεδρο και έναν ένορκο να ζητούν ποινή 11 ετών.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην του δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση. «Να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο» σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Εν τέλει, η πρόταση του εισαγγελέα δεν έγινε δεκτή και δόθηκε η αναστολή. Αυτό είχε, μάλιστα, σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από ανθρώπους που ήταν στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη. «Ντροπή», ήταν η λέξη που φώναζαν οι περισσότεροι έξω από τον χώρο.

Recommended For You

About the Author: efoni