Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Θρίαμβος για τον Νίκο Ανδρουλάκη-Η ζωή του και η πορεία του στην πολιτική

Εκλογικό θρίαμβο του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ όσο προχωράει η ενσωμάτωση των τμημάτων όλης της χώρας. Ο Κρητικός υποψήφιος μέχρι τώρα προηγείται σε όλα τα εκλογικά τμήματα που έχουν δώσει αποτελέσματα, με το σύνολο των ψήφων που έχει συγκεντρώσει να φτάνουν στο 68,42% στο 60,13% της ενσωμάτωσης.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου καταποντίζεται και έχει φτάσει μετά βίας στο 31,58%, δείχνοντας ότι η βραδιά θα εξελιχθεί σε μια πεντακάθαρη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, και μια προσωπική ήττα του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος βλέπει το πολιτικό του κεφάλαιο να στερεύει…

Τηλεφώνημα και συγχαρητήρια Παπανδρέου σε Ανδρουλάκη

Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Η ζωή του και η πορεία του στην πολιτική

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης; Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. Έτσι, το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη.

Το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα ακολουθεί σταθερά καριέρα επαγγελματικού πολιτικού στελέχους. Ορόσημο για την πορεία του αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατράπηκε σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο.

Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με 113.719 σταυρούς. Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα.

Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους. Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του τα ταξίδια.

Recommended For You

About the Author: efoni