Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα παιδιών που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σχετικά με την λίστα με τα ονόματα νηπίων που αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επισημαίνοντας πως η πλειοψηφία των παιδιών της λίστας είναι αλλοδαπά.

Η προκαταρκτική έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο. Στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί το ποιος έκανε τη διαρροή της λίστας. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναδημοσίευσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa το οποίο αναφερόταν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, όπου τα ονόματα των ξένων παιδιών ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Έπειτα από έντονες αντιδράσεις χρηστών των social media, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ με νέα ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για λάθος του, καθώς -όπως ανέφερε- πίστεψε ότι το δημοσίευμα δεν περίεχε τη λίστα με τα ονόματα.

Recommended For You

About the Author: efoni