Εθνική Πινακοθήκη: Εξέταση DNA στον 49χρονο από το Πόρτο Ράφτη

Διάταξη με την οποία θα αιτείται τη λήψη γενετικού υλικού από τον 49χρονο κατηγορούμενο για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 αναμένεται να εκδώσει ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, που έρευνα την υπόθεση.

Ο δικαστικός λειτουργός έκρινε ότι χρήζει διερεύνησης το παρελθόν του 49χρονου ελαιοχρωματιστή και η πιθανότητα ο δράστης της κλοπής των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν να έχει εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται άμεσα η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο θα αποφασίζεται η απόδοση των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη, από την οποία έκλεψε τους πίνακες ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει συγκεντρώσει όλα τα αναγκαία έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει και επισήμως, όπως απαιτεί ο νόμος, ότι η κυριότητα των δύο επίδικων έργων τέχνης ανήκει στην Πινακοθήκη.

Ωστόσο, μετά την διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης και την εκτίμηση της αξίας των δύο πινάκων, που αν πράγματι είναι οι αυθεντικοί πίνακες θα υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ (σ.σ. ποσό που οριοθετεί την κακουργηματική μορφή του αδικήματος) αναμένεται να ζητηθεί η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, οπότε θα αλλάξει και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για τους δράστες τέτοιων αξιοποίων πράξεων.

Recommended For You

About the Author: efoni