Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Ραφήνας

Με στόχο την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟΝ» διοργανώνει εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, από τις 9 το πρωί έως τις 13.00 μετά το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ραφήνας Αραφηνίδων Αλών 10-12.

Σκοπός της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος είναι η παροχή βοήθειας σε κάθε δημότη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στη δύσκολη στιγμή που θα χρειαστεί αίμα.

Η Τράπεζα Αίματος για να λειτουργεί σωστά και να μπορεί να παρέχει βοήθεια, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Το γεγονός ότι η ζήτηση σε αίμα ετησίως ξεπερνάει τον αριθμό των αιμοδοτών καθιστά επιτακτική την ανάγκη ανταπόκρισης το δυνατόν περισσότερων εθελοντών, σε ένα έργο με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο των μέτρων προστασίας για την πανδημία, και για το λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 22940 39049.

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν:

▶ είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.

▶ ζυγίζεις πάνω από 50kg.

▶ είσαι υγιής (δεν παίρνεις αντιβιοτικά, δεν έχεις κάποια λοίμωξη ή κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα, δεν έκανες ή πρόκειται να κάνεις κάποια χειρουργική επέμβαση κλπ).

▶ έχεις ασφαλή τρόπο ζωής.

▶ έχεις φάει κάποιο γεύμα πριν αιμοδοτήσεις.

▶ πίνεις πολλά υγρά πριν και μετά την αιμοδοσία.

▶ έχεις μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σου ταυτότητα.

▶ είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους.

Τόσο απλά.

Recommended For You

About the Author: efoni