Δ. Σαρωνικού: Υπογραφή σύμβασης για την ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση- ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου» συνολικού προϋπολογισμού €780.000,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, παρίστατο από την πλευρά της περιφερειακής αρχής η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Μαίρη Μίσχα και συνεργάτες του περιφερειάρχη κου. Γ. Πατούλη ενώ από πλευράς δήμου Σαρωνικού εκτός του δημάρχου κου. Π. Φιλίππου, παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Τουρισμού Γιάννης Κυριακόπουλος και ο πρόεδρος της τοπικής  κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, Νάσος Παπουτσής.

Κύρια επιδίωξη του έργου αποκατάστασης –ανακαίνισης του παλαιού σχολείου Παλαιάς Φώκαιας και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου είναι η αναβάθμιση της εισόδου στον κυρίως οικισμό της Π. Φώκαιας αναδεικνύοντας ένα κτίριο με ιστορικές μνήμες για τους κατοίκους της περιοχής το οποίο, επιπλέον, θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες. Ο αναβαθμισμένος χώρος θα μπορέσει, ταυτόχρονα, να λειτουργήσει ως χώρος πρασίνου και πόλος έλξης για τους κατοίκους, ευνοώντας την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων για διαφορετικές ηλικίες στη γειτονιά.

Επιγραμματικά, οι βασικοί στόχοι της επέμβασης μέσω του σχεδιασμού είναι:

  • Η αισθητική αναβάθμιση του παλαιού σχολείου και του υπαίθριου χώρου του.
  • Η δημιουργία σημείου αναφοράς στην είσοδο του κυρίως οικισμού της Π. Φώκαιας για τους επισκέπτες της περιοχής.
  • Η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής .
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
  • Η αναβάθμιση των υλικών επιστρώσεων και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού
  • Η ενίσχυση της υπάρχουσας φύτευσης.
  • Η δημιουργία δεξαμενής για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης του πράσινου.
  • Η πρόβλεψη φωτισμού κατάλληλου να καλύψει τις ανάγκες του έργου.
  • Η ικανοποίηση αισθητικών κριτηρίων.

Σημειώνουμε ότι η μελέτη αποκατάστασης ξεκίνησε να συντάσσεται επί αντιδημαρχίας Μανώλη Τσαλικιδη με χρηματοδότηση από τον κο. Αθανάσιο Μαρτίνο και ο νυν αντιδήμαρχος Γ. Κυριακόπουλος συνέταξε τότε ως απλός ιδιώτης, δωρεάν, τα τοπογραφικά και έκανε την αποτύπωση του κτιρίου. Η ολοκλήρωση της μελέτης, η σύνταξη του τεχνικού δελτίου και η αδειοδότηση πραγματοποιήθηκε από τον νυν αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Κυριακόπουλο.

Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την περιφέρεια Αττικής πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα.

Recommended For You

About the Author: efoni