Δ. Παπαδημούλης: Επανεξελέγη στην αντιπροεδρία του Ε.Κ.

Στην θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επανεξελέγη για τέταρτη συνεχόμενη φορά, με ποσοστό 74,77%, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, που προτάθηκε ομόφωνα για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το Προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Το νέο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την επανεκλογή του, ο κ . Παπαδημούλης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους 14 αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας».

«Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα. Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες» πρόσθεσε.

Recommended For You

About the Author: efoni