Δ. Μαραθώνος: Επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στην Σοφία Βέμπο στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επετειακή μουσικοθεατρική εκδήλωση μνήμης και τιμής αφιερωμένη στην μεγάλη εθνική μας τραγουδίστρια Σοφία Βέμπο και στον σύζυγό της ποιητή και συγγραφέα Μίμη Τραϊφόρο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με την ευκαιρία της επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940». 

Την εκδήλωση καλωσόρισε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και συντονιστής ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι αφηγήσεις του ανιψιού του Μίμη Τραϊφόρου, του ηθοποιού και συγγραφέα Βασίλη Τραϊφόρου, που ζωντάνεψε μνήμες και πολύτιμες μαρτυρίες από την ζωή και το έργο των δύο καλλιτεχνών, ενώ η σοπράνο Δώρα Ρούσση με την συνοδεία του πιανίστα Θοδωρή Μπρουτζάκη ερμήνευσε τα τραγούδια τους.

Παρουσιάστηκε επίσης ένα εξαιρετικό αφιέρωμα-έκθεση από φωτογραφίες, επιστολές, θεατρικά κείμενα, χειρόγραφα τραγούδια και πολλά ακόμη πρωτότυπα και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για την ζωή της Βέμπο και του Τραϊφόρου από το «Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος», ένα ιστορικό αρχείο για το οποίο μίλησε ο εγγονός του εμπνευστή του, ο κ. Γεώργιος Λεβιθόπουλος ο νεότερος.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 29 Οκτωβρίου τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Recommended For You

About the Author: efoni