Δόμνα Μιχαηλίδου: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα» για την πλατφόρμα εργασίας των συνταξιούχων.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε πως αύριο είναι η ημερομηνία όπου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι τις αιτήσεις τους.

«Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη», ανέφερε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συνέχισε, προσθέτωντας: «Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει».

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 19 δράσεις για την οικογένεια» και πως «πλέον ο πολίτης δεν δίνει παράβολο για να πάει στα ΚΕΠΑ»

 

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ, από 500 που είναι σήμερα θα γίνουν 1200, και ότι οι αμοιβές τους θα αυξηθούν 50%».

Recommended For You

About the Author: efoni