Δωρεάν Rapid Test στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την επόμενη εβδομάδα σε τρία σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν, σε συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Οι πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν θα προσέρχονται πεζοί και θα εξετάζονται χωρίς ραντεβού, από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, πιο συγκεκριμένα:

Κυριακή 30 Μαΐου από τις 09:30 έως τις 15:30 στο πλακόστρωτο έναντι της Πλατείας Βάρκιζας.

Πέμπτη 3 Ιουνίου από τις 09:30 έως τις 15:30 στο χώρο στάθμευσης της Πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη.

Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 09:30 έως τις 15:30 στην Πλατεία Ιμίων, στα ΚΑΠΗ στη Βούλα.

Η εξέταση αφορά σε άτομα άνω των 10 ετών οι οποίοι πρέπει να έχουν μαζί τους, α)ταυτότητα ή διαβατήριο, β)ΑΜΚΑ και γ)κινητό τηλέφωνο για την αποστολή του αποτελέσματος.

Η διαδικασία της δειγματοληψίας διαρκεί 2 λεπτά και οι εξεταζόμενοι θα ενημερώνονται:

– σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος μέσω τηλεφώνου εντός μισής ώρας, προκειμένου να προσέλθουν για επανεξέταση.
– σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω γραπτού μηνύματος (sms) εντός 24 ωρών. Λόγω της ταυτόχρονης διενέργειας πολλών Rapid Test, υπάρχει περίπτωση είτε να καθυστερήσει η αποστολή των μηνυμάτων από το πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΔΥ, είτε να μην αποσταλεί καθόλου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό, θα είχαν ειδοποιηθεί άμεσα από τον ΕΟΔΥ.
Τέλος σημειώνουμε πώς το rapid test μπορεί να δηλωθεί αντί του self test απ’ όσους έχουν σχετική υποχρέωση για λόγους εργασίας ή εκπαίδευσης.

Recommended For You

About the Author: efoni