Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Πώς έστησαν τη φονική ενέδρα στον επιχειρηματία

Άφαντοι εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά. 0 59χρονος εκτελέστηκε μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του στην Μάνδρα Αττικής, με τους κακοποιούς, αφού τον γάζωσαν με 15 σφαίρες, να βάζουν φωτιά και στο ΙΧ που επέβαινε.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας φαίνεται να αιφνιδιάστηκε από την πίσω δεξιά πλευρά του οχήματός του, με τους δράστες να επιλέγουν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που ανέλαβαν τη στιγμή που ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ολομόναχος, δίχως δηλαδή την φύλαξη που συνήθιζε να τον συνοδεύει σχεδόν σε κάθε του βήμα.

Το χτύπημα των δραστών έξω από το σπίτι «φρούριο» του Γιαλιά

Όπως αναφέρουν νέες πληροφορίες, οι εκτελεστές φαίνεται να έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ήξεραν την ώρα που ο 59χρονος θα έφτασε στο σπίτι του, το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να τον βοηθήσει κανείς, αφού ήταν μόνος του.

Σημειώνεται ότι σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας βρίσκεται το σπίτι του Χρήστου Γιαλιά. Ένα σπίτι με φυλάκιο, υπερυψωμένη μάντρα και κάμερες ασφαλείας, γεγονός που φανερώνει πως ο 59χρονος φοβόταν για την ζωή του, μετά και τη δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2018 μετά από ληστεία.

Οι δράστες του φονικού φαίνεται να ήταν κρυμμένοι στις φυλλωσιές δέντρων σε σκοτεινό σημείο της οδού Αγίας Αικατερίνης. Μόλις αντιλήφθηκαν το ΙΧ του να στρίβει το δρόμο, άνοιξαν πυρ, ενώ το όχημα του επιχειρηματία βρισκόταν εν κινήσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τρόπος δράσης των εκτελεστών φανερώνει ότι είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς γνώριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε το θύμα τους και τις συνήθειες του.

 

Πού κινούνται οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία

Μέχρι αυτήν την ώρα οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών. Τα τελευταία 24ωρα συλλέγουν καταθέσεις από συγγενικά του πρόσωπα και στενούς του συνεργάτες του 59χρονου επιχειρηματία προκειμένου να διαπιστώσουν αν το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα ή αν δεχόταν απειλές.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν και οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Χρήστου Γιαλιά, ενώ εξετάζεται και μία επαγγελματική αντιδικία με άτομο με τον οποίο είχε μεγάλες οικονομικές διαφορές. Aξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναφέρουν ακόμη ότι το θύμα είχε πολλές επαφές και διασυνδέσεις με πολλά άτομα, ανάμεσά τους και αλλοδαπούς, από τα οποία μπορεί να έχει προέλθει η προστριβή και το κίνητρο της δολοφονίας του.

Οι αξιωματικοί του Εγκλημάτων κατά Ζωής καλούνται να σκάψουν βαθιά στο παρελθόν του Χρήστου Γιαλιά και την τυχόν εμπλοκή του σε έκνομες ενέργειες και δραστηριότητες, αν και ποτέ δεν είχε επιβεβαιωθεί ή στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια σχέση με το ξεκαθάρισμα που γίνεται στο χώρο της νύχτας, τη λεγόμενη Greek Mafia, ωστόσο θα ερευνηθεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Recommended For You

About the Author: efoni