Δολοφονία Τούρκων στη Λούτσα: Εντοπίστηκε στη Ραφήνα το όπλο του εγκλήματος

Πιστόλι 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα εντοπίστηκε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο της δολοφονίας.

To όπλο είναι «καθαρό» από αποτυπώματα, ωστόσο η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι ενεπλάκη στο αγριο φονικό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου έξι Τούρκοι βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή της Λούτσας. Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως μέλη των «Ντάλτον», μιας σκληρής ομάδας κακοποιών με επικεφαλής τον Τούρκο Μπαρίς Μπογιούν.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό, συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένας 32χρονος, ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Μυτιλήνη και αποτελεί πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση. Κατά τον έλεγχο, πριν επιβιβαστεί, διαπιστώθηκε ότι στην κατοχή του είχε τέσσερις σφαίρες και δύο πλαστές ταυτότητες.

Ο Σουλεϊμάν, όπως λέγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2018 έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει πολιτικό άσυλο. Στο αίτημα που είχε καταθέσει είχε υποστηρίξει ότι εργαζόταν για τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας από τις οποίες εκδιώχθηκε καθώς υπήρξε υποστηρικτής του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στην έρευνα για τα γεγονότα της Λούτσας, εκτός από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, πήρε μέρος και η ΕΥΠ, όπως και η Αντιτρομοκρατική. Με αρμόδιους αξιωματούχους πάντως να σημειώνουν ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με τη δράση μυστικών υπηρεσιών.

Recommended For You

About the Author: efoni