Δολοφονία Τάσου Μπερδέση στη Βάρη: Οι δράστες είχαν μελετήσει κάθε του κίνηση

Με 14 σφαίρες από καλάσνικοφ, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας (31.05.2021) κόπηκε άγρια το νήμα της ζωής του Τάσου Μπερδέση, του 39χρονου πυγμάχου από την Πάτρα που είχε απασχολήσει με το ταλέντο του και όχι μόνο. Η εκτέλεσή του στη Βάρη αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ήταν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί όταν οι εκτελεστές «χτύπησαν» και «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον Τάσο Μπερδέση, τον άλλοτε πρωταθλητή πυγμάχο που πήγαινε για προπόνηση στον πυγμαχικό όμιλο «Αίολο». Ακόμη, όπως όλα δείχνουν, ένα συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε, αυτή τη φορά στη Βάρη, μόλις λίγες ώρες μετά από εκείνο στα Σεπόλια με θύμα έναν 32χρονο.

Το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει πολλά μέτρα από το λευκό smart του. Το πάρκαρε κοντά στον σύλλογο και ξεκίνησε να μπει στο κτίριο. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πλησίασε ένα μαύρο πολυτελές τζιπ, μάρκας Lexus.

Ο ένας από τους συνεπιβάτες άνοιξε πυρ. 14 κάλυκες από το καλάσνικόφ του (σ.σ. τόσους βρήκαν στο σημείο οι αστυνομικοί) και ο Τάσος Μπερδέσης έπεσε νεκρός. Αμέσως οι δράστες διέφυγαν από το σημείο και παρά το «σήμα» που δόθηκε από την πρώτη στιγμή για το αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δράστες της εκτέλεσης στη Βάρη, αυτό δεν έχει εντοπιστεί πουθενά.
Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία στη Βάρη «δείχνει» πως οι εκτελεστές είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις του θύματός του. Γνώριζαν που πήγαινε για προπόνηση ο 39χρονος πυγμάχος και αποφάσισαν να χτυπήσουν  νωρίς το πρωί, ίσως γιατί θεωρούσαν πως ο «στόχος» τους δεν θα περίμενε επίθεση σε ένα “ανοιχτό” σημείο, πρωί καθημερινής.

Δεδομένου πως η δολοφονία του 39χρονου έγινε λίγες ώρες μετά από εκείνη στα Σεπόλια (είναι η τέταρτη μαφιόζικη εκτέλεση τον τελευταίο μήνα), οι αρχές μίλησαν από την πρώτη στιγμή για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Το θύμα είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν, για υποθέσεις εκβιασμών (σε Πάτρα, Αθήνα και Κόρινθο αλλά είχε αθωωθεί), φέρεται να είχε επαφές με ανθρώπους της νύχτας, ενώ είχε κατηγορηθεί για επίθεση με πυροβολισμό αλλά είχε αθωωθεί.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση «σάρωσαν» το χώρο για να βρουν οποιοδήποτε στοιχείο που ενδεχομένως να τους οδηγήσει στους δράστες. Πέρα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αναζητούν και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην περιοχή ώστε να εξακριβώσουν αν κάποια απ’ αυτές έχει «πιάσει» τις κινήσεις  των δραστών.

Recommended For You

About the Author: efoni