Δολοφονία στο Μενίδι: «Σκότωσαν την κοπέλα»

Συνεχής η πληροφόρηση όσον αφορά στη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη χώρα, αυτή τη φορά με θύμα μία 40χρονη γυναίκα στο Μενίδι.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή νωρίς σήμερα, Πέμπτη (16/5), το πρωί στην περιοχή και φαίνεται ότι της έστησαν ενέδρα την ώρα που πήγαινε στην εργασία της.

Μάρτυρας είδε τα όσα εξελίχθηκαν στο σημείο και κάλεσε την αστυνομία.

Καταστηματάρχης της περιοχής, που μίλησε στο OPEN, επεσήμανε πως το άτομο αυτό, που είναι πελάτης της, πήγε στο μαγαζί της περί τις 05:30 και την ενημέρωσε για το περιστατικό.

«Μπαίνει ένας πελάτης και μου λέει: “κλείσε την πόρτα, σκότωσαν την κοπέλα, έχω πάρει την αστυνομία“».

Όπως σημείωσε η γυναίκα, το άτομο αυτό τής είπε ότι φοβήθηκε και δεν έδωσε τ΄όνομα του καθώς μπορεί να δεχθεί αντίποινα από τον δράστη.

«Δεν θέλω να με ξέρουν» τόνισε ο μάρτυρας, σύμφωνα με την ίδια.

Και εκείνη, όμως, είπε πως πλέον φοβάται. «Και γω φοβάμαι τώρα, μπορεί να με δουν στην τηλεόραση και αυτός να στείλει κάποιον».

Η 40χρονη αρνήθηκε safe house και panic button – Οι καταγγελίες της γυναίκας

Αναζητούν τον δράστη οι αστυνομικές έχει δώσει η Ασφάλεια Αττικής για τον πρώην σύντροφο της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη το πρωί στο Μενίδι. Η κοπέλα είχε καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της το 2013, καθώς και το 2022 για ενδοοικογενειακή βία, ενώ χθες ο δράστης θα δικαζόταν στο αυτόφωρο για μία ακόμη φορά για ενδοοικογενειακή βία. Στη γυναίκα μάλιστα είχε δοθεί panic button.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης είχε συλληφθεί τρεις φορές στο παρελθόν, μετά από καταγγελίες του θύματος, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος από τις δικαστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος ενδοοικογενειακής βίας την κάλεσε δυο μέρες μετά την τελευταία καταγγελία και η ίδια του απάντησε πως είναι καλά ενώ αρνήθηκε κάθε βοήθεια.

Η καταγγελία της 40χρονης:

«Την 07/05/2024 και περί ώρα 00:30’ οδηγήθηκαν στο Α΄ Α.Τ. Αχαρνών/Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης το θύμα, γεν. 1984 στην Αλβανία, και ο πρώην σύντροφός της, γεν. 1974 στην Αλβανία, με ίδια διεύθυνση κατοικίας.

 

Η ανωτέρω υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, για παράβαση του Ν.3500/06 «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με τα άρθρα 308 Π.Κ. «Απλή Σωματική Βλάβη» και 333 Π.Κ. «Απειλή» και άρθρου 361 Π.Κ. «Εξύβριση».

Στην παθούσα χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό δυνάμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή.

Επιπρόσθετα ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Συλληφθείς οδηγήθηκε την 07/05/2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έλαβε ρητή δικάσιμο για την Παρασκευή 17/05/2024.

Κατά το παρελθόν, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022, το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου».

 

Recommended For You

About the Author: efoni